Bed and Breakfast de Tobbedanser Harlingen

Blog: Nieuws van B&B de Tobbedanser Harlingen

HT - Roeirace 19 mei (  Harlingen-Terschelling Roeirace )

HARLINGEN - De HT Sloepenrace, kortweg HT-race genoemd, is één van de grootste sloepenraces van Nederland en wordt in de roeiwereld dan ook wel de ‘Koninginnetocht’ genoemd.

19 mei 2023

11:00 - 18:00

Rond de 140 sloepen beginnen vrijdag 19 mei aan de 47e editie van de HT roeirace. Ddeelnemers moeten wel 33 kilometer lang zwoegen om de haven van Terschelling te bereiken.

Vlootdag Harlingen 1 april 2023

Op zaterdag 1 april 2023 viert de Harlinger Zeilvloot weer de jaarlijkse opening van haar nieuwe vaarseizoen! Deze dag, de Vlootdag van Harlingen, wordt georganiseerd door de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH) in samenwerking met BENG Evenementen. Het is een feest voor iedereen, van jong tot oud. Kom langs de zeezijde van de Zuiderhaven en ervaar de nautische sfeer en de bruisende zeehavenstad Harlingen.

Vlootdag
Gedurende de Vlootdag kun je genieten van muziek, een grote bonte markt, kinderspelen, demonstraties en oude ambachten. Er is de mogelijkheid om de schepen te bezichtigen, te genieten van een hapje en drankje op het speciaal voor deze dag ingerichte ‘Vlootdag food & drink plein’ en als klap op de vuurpijl kun je meevaren met één van de schepen op het Wad.

Stap aan boord
De Harlingen zeilschepen, afgemeerd aan de kade, houden 'open schip'. Zo kunt u de schepen eens rustig van binnen bekijken. Aan boord van de schepen zijn verder nog exposities, demonstraties, koffieschenkerijen, proeverijen en nog veel meer. De informatie hierover vindt u op de diverse vlootdag-presentatieborden die door de hele stad verspreid staan.

Bonte Markt
BENG organiseert de Bonte Markt met voor ieder wat wils! Variatie, een uitgebreid en origineel aanbod van kleding, antiek & curiosa, ambachtelijke, streek- en seizoensgebonden producten, woon-, decoratie - en modeaccessoires, nautische- en 2e hands (scheeps)artikelen en meer. Tijdens de markt is er muziek, straattheater en amusement die de markt extra levendig en aantrekkelijk maken. Kortom: een bruisende markt om gezellig langs te struinen en bovenal een fijne ontmoetingsplek voor iedereen!
zaterdag 17 december lichtjestocht in Harlingen

Lichtjestocht 2022 op zaterdag 17 december!
Het is zover! Na 3 jaar organiseert Vereniging Oud Harlingen weer een Lichtjestocht voor jong en oud. Een mooie (gratis) wandeling langs lichtjes, monumenten en door steegjes. Laat je verrassen door muziek en theatrale acts. Onderweg is hier en daar een “hapje en een snapje”. De route kunt je vinden door de lichtjes te volgen, die als een sliert door de binnenstad van Harlingen gaan. Save the date: zaterdag 17 december!

the passion 2023

The Passion 2023

The Passion is een muzikale paasvertelling over het lijden en sterven van Jezus Christus. De nieuwe editie van The Passion wordt elk jaar uitgezonden op Witte donderdag. Komend jaar is dat in Friesland's enige zeehavenstad: Harlingen. Waar anders past een groot live en cultureel popevenement beter dan in een culturele trekpleister aan zee. De route van de processie en de cast van The Passion worden volgend jaar bekend gemaakt. De dertiende editie van The Passion 2023 wordt live vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij de KRO-NCRV op NPO 1. Ben jij erbij?
The Bluescruise Harlingen/Terschelling

Let’s rock again!

Na twee jaren zonder hebben we goede hoop om dit jaar dan eindelijk de 20e editie te kunnen organiseren. Het staat nu van 23 t/m 25 september 2022 in de agenda.

Maar wat is die Bluescruise nou eigenlijk?? Het is een jaarlijks muzikaal evenement in het laatste weekend van september. Met historische zeilschepen wordt een weekend zeiltocht van Harlingen naar Terschelling en vice versa gemaakt met bluesbands en (blues)muziekliefhebbers.

Bed and Breakfast de Tobbedanser Harlingen