Trossen los voor Harlingen Ongeschut! op Zaterdag 10 september.

Trossen los voor Harlingen Ongeschut!

Niet voor niets wordt Harlingen "de voorstad van Londen" genoemd. Harlingen heeft een bedrijvige haven, prachtige grachten, monumentale panden en meerdere nostalgische bruggen. Varend zie je Harlingen op een geheel andere manier dan wanneer je langs de grachten loopt.

Harlingen Ongeschut

Harlingen Ongeschut was ongetwijfeld een van de hoogtepunten van 2012. Ruim 350 bootjes, in alle soorten en maten, gaven gehoor aan de oproep om mee te doen aan het nieuwe Harlinger evenement. Het werd een grootse, gemoedelijke en feestelijke vaartocht door de grachten van Harlingen.

Ongeschut 2022

Zaterdag 10 september staat Harlingen Ongeschut -het ‘avond- uurlijk’ vaarfestival voor open boten door de Harlinger grachten- op het programma. Speciaal voor dit festijn sluit het SAS, de toegangspoort naar de Waddenzee, gaan de binnensluizen open, zodat je een geweldig en uniek rondje Harlingen kan beleven.

Er-vaar mee met Harlingen Ongeschut!

‘Harlingen Ongeschut’ is lopend of op de fiets ook goed te doen. Tijdens de vaartocht wordt je verrast door verschillende muziek- en theatrale acts en beleef je de sprookjesachtige sfeer op het water. Een goede reden om ‘Harlingen Ongeschut’ te ervaren!

Bewoners & sfeer

Een verzoek aan alle bewoners en eigenaren van de schepen langs de route om een lichtpunt buiten langs de kade en/of in de bomen te plaatsen/hangen en de schepen te versieren. Als iedereen hieraan gehoor geeft dan wordt het vast en zeker een prachtig mooie, idyllische vaartocht door de grachten van Harlingen. We gaan voor een zwoele nazomerse avond met veel ‘sterren’!

Start en Afsluiter

Alle deelnemende bootjes verzamelen tussen 20.00-20.15 uur (locatie volgt tzt). Tussen de opening (20.00 uur) en de slotact (rond 22.45 uur) wordt een verrassend cultureel programma door de Harlinger grachten neergezet! Zie daarvoor het programma!